Diferents tipus de Psicologies

1. La paraula llatina va ser utilitzada per primera vegada pel humanista i llatinista croat Marulic Marko al seu llibre, Psichiologia de ratione animae humanae a finals del segle XV o principis del XVI. La primera referència coneguda en anglès del terme va ser el 1693 en el Diccionari de Física de Steven Blankaart, i fa referència a l'"Anatomia, que tracta del cos, i la Psicologia, que tracta de l'ànima. 1.1 Estructuralisme: El metge alemany Wilhelm Wundt se li atribueix la introducció de descobriment psicològic en un entorn de laboratori. Conegut com el "pare de la psicologia experimental",[13] va fundar el primer laboratori psicològic, a la Universitat de Leipzig, el 1879. 1.2 Funcionalisme: El funcionalisme va formar com una reacció a les teories de l'escola estructuralista de pensament i va ser fortament influenciat per l'obra del filòsof i psicòleg nord-americà William James. James va sentir que la psicologia ha de tenir un valor pràctic, i que els psicòlegs haurien de saber com la ment pot funcionar en benefici d'una persona. 1.3 Psicoànalisi: Des de la dècada del 1890 fins la seva mort el 1939, el metge austríac Sigmund Freud va desenvolupar la psicoanàlisi, un mètode d'investigació de la ment i la manera com es pensa, una sistematitzada conjunt de teories sobre el comportament humà, i una forma de psicoteràpia per al tractament de trastorns psicològics o emocionals , els conflictes sobretot inconscient.

1.4 Conductisme: El conductisme fou fundat als inicis del segle XX per John B. Watson, i es van abraçar i ampliada per Edward Thorndike, Clark L. Hull, Edward C. Tolman, i més tard B.F. Skinner. El Conductisme descriu les posicions que s'estenen de la creença que l'estudi del comportament té un valor independent d'altres preocupacions. Segons això, el comportament ha de ser l'únic objecte d'estudi de la psicologia, i per tant, els termes mentals (creença, objetius, afectes etc.) no tenen cap interès per a determinar la conducta. 1.5 Humanisme: La psicologia humanista es va desenvolupar en la dècada del 1950 com a reacció a tant el conductisme i la psicoanàlisi. Mitjançant l'ús de la fenomenologia, la intersubjectivitat i les categories en primera persona, l'enfocament humanista tractat de veure la persona sencera, no només les parts fragmentades de la personalitat o cognitius funcionament. 2. Àrees d'estudi. La psicologia, en tant que ciència humana d'un animal social sobre un substrat biològic, comparteix àrees d'estudi amb altres ciències. Les principals àrees on la psicologia desenvolupa els seus estudi són:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Psicologia © 2012 | Designed by LogosDatabase.com, in collaboration with Credit Card Machines, Corporate Headquarters and Motivational Quotes